Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Κέικ μπανάνας με κακάο και πορτοκαλένια γεύση χωρίς ζάχαρη και αυγά!!!!!

                                          Γεία σας φίλοι μου!!! Τι κάνετε?? 
                                          Πώς περάσατε το καλόκαιράκι ??? Εγω πάντως 
                                         μετά απο ενα μήνα διακοπές , γέμισα τις μπαταρίες μου 
                                         για να μπορέσω  να βγάλω εναν μάλλον πολυάσχολο 
                                         χειμώνα. 
                                         Όσες έχουν παιδάκια θα γνωρίζουν!! 
                      


                                         Είπα να ξεκινήσω λοιπόν με ενα χειμωνιάτικο γλυκάκι
                                         μιας και έτσι το έχω συνδέσει- ξέρετε , σχολείο ,κολατσιό
                                         χουχούλιασμα στην τηλεόραση παρέα με ενα κλασικό 
                                        κομμάτι κέικ μπανάνας . 


                                      Το συγκεκριμένο είναι λίγο διαφορετικό  απο τα άλλα 
                                      διοτι δεν έχει αυγά ούτε ζάχαρη. 
                                     Πάντα μου άρεσε να παραλλάζω λίγο- ή πολύ - τις συνταγές 
                                    και να τις φέρνω στα δικά γούστα αλλά και της 
                                    οικογένειάς μου!!
                                   

                                    Μετά  απο μερικές προσπάθειες βγήκε αυτό το αφράτο 
                                     και νόστιμο κέικ για όλες τις ώρες!! 

                                         Απολαύστε το λοιπόν...............

 

                                         
                                                Υλικά για το κέικ
  • 1    κούπα πουρέ μπανάνας ( αρκετά ώριμη )
  • 1/2 κούπας ελαιόλαδο ( ή άλλο πιο ελαφρύ) 
  • 1 1/2 κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 κ.γ baking powder
  • 1/2 κ.γ κανέλα
  • 5 κ.γ κακάο σκόνη ( άγλυκο)
  • χυμό απο 1 πορτοκάλι + λίγο γάλα ώστε να γίνουν 1/2 κούπας
  • 1 κ.γ ( μεζούρα) στέβια *

                Εκτέλεση

                                    Η παράσκευή αυτού του κέικ είνα ι  αρκετά εύκολη και 
                                   δεν χρειάζεστε  μίξερ. 
                                   Πρώτα προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
                                   Σε ένα μπόλ ανακατεψτε το αλεύρι, το baking , την κανέλα
                                   και το κακάο.Αφήστε τα στην άκρη.
                                   Στίβουμε το πορτοκάλι ( πρέπει να είναι 1/4 κούπας ή λίγο 
                                   παραπάνω). Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε 
                                  την στέβια ανακατεύοντας να διαλυθεί.  Ενώνουμε 
                                  τα δύο υγρά μίγματα ( συνολικά 1/2 κούπας ) και τα 
                                  ρίχνουμε σε ένα καθαρό μπόλ. 
                                  Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. 
                                  Ρίχνουμε τον πουρέ μπανάνας ανακατεύοντας ξανά. 
                                  Τέλος ενσωματώνουμε και τα στερεά υλικά μέχρι να έχουμε 
                                   μια ωραία και λεία ζύμη , όχι πολύ σφιχτή. 

                                     Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μικρή μακρόστενη 
                                     φόρμα για κέικ ( εμένα είναι 25 εκ. ) και επιτέλους 
                                     τοποθετούμε στο ζεστό φούρνο. 
  

                                  Περιμένουμε 40 με 50 λεπτά και έχουμε ένα νόστιμο           
                                  κεκάκι για όλες τις ώρες. 



                       * Η στέβια που χρησιμοποιώ είναι 1 : 300 . Είναι αρκετά δυνατή 
                          και θέλει προσοχή στη χρήση. Η γεύση της όμως είναι 
                          πολύ καλή. 
                        

                         
 Αν το φτάξετε θα ήθελα την γνώμη σας !!!!!

                              Καληνύχτα και όνειρα γλυκά!!!!!!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου