Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Κέικ με γιαούρτι και λάδι ,αντι για μαργαρίνη. Μια διαφορετική γεύση χωρίς τύψεις!!!!!

                                             Γεία σας φίλοι μου!!!! 
                                  Τα κέικ είναι τα αγαπημένα μου γλυκίσματα
                                 γι 'αυτό τα φτιάχνω αρκετά συχνά.
                                  Οι γεύσεις των κέικ ποικίλουν ανάλογα με την διαθε-
                               σιμότητα των υλικών. Π.χ. το κέικ μπανάνας ( με ή χωρίς κακάο)
                               το φτιάχνω συχνότερα επειδή άν μαλακώσουν οι μπανάνες 
                              δεν τις τρώει κανένας!!!!
                               



                                          Σήμερα λοιπόν σας έχω - όπως καταλάβατε - ένα 
                                          πολύ ωραίο κέικ με γιαούρτι. Συγκεκριμένα 
                                           τα γιαουρτάκια των παιδιών που μου είπαν οτι δεν 
                                           θέλουν να φάνε. Είχαν μείνει λοιπόν στο ψυγείο
                                           αρκετές μέρες , και μιας και κόντευε η ημερομηνία 
                                             λήξης , πήραν την θέση τους μέσα στο γλυκό
 
                                       


                                             Πάμε να σας πω τα υλικά μας
                   
  • 1/2 κούπας λάδι ( εγώ βάζω ελαιόλαδο - αν σας φαίνεται βαρύ , βάλτε κάποιο σπορέλαιο)
  • 1/2 κούπας γάλα ελαφρύ ( φρέσκο ή εβαπορέ) 
  • 1 κ.γ. στέβια σκόνη* ( μεζούρα )
  •  3 αυγά
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ baking powder
  • 1 κούπα γιαούρτι ( έβαλα παιδικά με γεύση  φαρίν- λακτέ) **
  • 2 βανίλιες ( σκόνη )
            
                                           Η εκτέλεση αυτόυ  του κέικ είναι ιδιαίτερα εύκολη 
                                         βάζοντας ΟΛΑ τα υλικά  στο μίξερ και χτυπώντας τα 
                                         για 4 λεπτάκια στη μεσαία ταχύτητα. 
                                         Έχουμε λαδώσει και αλευρώσει μια μακρόστενη 
                                        φόρμα για κέικ 30 εκ. , και ψήνουμε σε 
                                        προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτα περίπου. 
                                       Πριν το βγάλετε, κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα
                                        για να είστε 100% σίγουροι!!!!! 





                                            Το αποτέλεσμα είναι αυτό το αφράτο και νόστιμο 
                                          κεκάκι που περιμένει να το φάμε το πρωί ή το 
                                          απόγευμα με τον καφέ μας!!

                                * Η στέβια  είναι 1:300 και χρησιμοποιώ δοσομετρικό 
                                   κουταλάκι.
              
                               ** Δεν είναι αναγκαίο να βάλετε παιδικά γιαουρτάκια, γίνεται 
                                    εξίσου ωραίο με γιαούρτι απλό στα κεσεδάκια η ακόμα και 
                                   στραγγιστό. Το έχω δοκιμάσει και είναι εκπληκτικό!!!

                                    Καλή επιτυχία ,αν το δοκιμάσετε.............
                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου