Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Μαρμελάδα κυδώνι και μήλο με στέβια !!!!!

                               Καλημέρα σε όλους!!!
                     Έπεσαν και σε μένα λίγα κυδώνια απο τον κήπο της μαμάς μου! 
                           Και λέω λίγα, γιατί δεν τα πολυτρώμε και έτσι τα περισσότερα ήταν χαλασμένα.....

                      Και παρόλο που στην αρχή ήμουν αρνητική ,
                      τελικά σκέφτηκα να πάρω όσα ήταν 
                     και να φτιάξω .... κάτι

                          Στα γλυκά του κουταλιού δεν είμαι πολυ φίλη, 
                          εκτός αν είναι κεράσι ή βύσσινο!! 

                          Στο φαγητό δεν έχω δοκιμάσει, οπότε 
                          έμενε η μαρμελάδα!!



                         Οι μαρμελάδες γενικά μου αρέσουν πολύ, 
                         όμως κυδώνι δεν είχα δοκιμάσει! 
                         Και καθώς είχα λίγα , είπα να αυτοσχεδιάσω.
                         Δεν έβαλα ζάχαρη και συμπλήρωσα 
                        τα γρ. με ενα ξυνόμηλο. 


                         Πάμε να τη δούμε.....



            Υλικά 
  • 585 γρ. κυδώνι καθαρισμένο ( τα γρ είναι ζυγισμένα μαζί με το1 ξυνόμηλο)
  • 1 κ.γ. στέβια 
  • 1 κ.γ. πετιμέζι ροδιου
  • μισό ξυλάκι κανέλας
                               *Τα κυδώνια μου ήταν γύρω στα 350 -400 γρ και ήθελα να 
                                        τα κάνω μισό κιλό, γι' αυτό πρόσθεσα 1 ξυνόμηλο.               



                               Η εκτέλεση είναι πολύ απλή . Ξεκινώντας, κόβουμε σε μικρά 
                                κομματάκια το κυδώνι και αφήνουμε το μήλο 
                                              κομμένο στα τέσσερα και τα βάζουμε 
                                           σε μέτρια κατσαρόλα.
            
             
                                             Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να τα 
                                            σκεπάζει και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία,
                                            μαζί με την κανέλα, μέχρι να μαλακώσουν.
                                            Μου πήρε γύρω στα 20 -25 λεπτά.


                                          Μετά ρίχνουμε τη στέβια , και  το πετιμέζι και 
                                         συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας με ξύλινη 
                                         κουτάλα. Συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό 
                                         και να δέσει ελαφρά. 
                                         Εγώ  πάτησα  τα φρούτα με το πρες-πουρέ ίσα -ίσα .
                                         Να μη λιώσουν, απλά να έχουν μικρά κομματάκια.  
                                         
                                          
                                        Μετά τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια , 
                                        τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να 
                                        κρυώσουν

                                        Αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Δεν ξέρω πόσο καιρό
                                        μπορεί να αντέξει , δεδομένου οτι δεν έχει ζάχαρη, 
                                        αλλά καλό είναι να " φύγουν " γρήγορα τα βαζάκια!! 


                                      Πάντως για πρωινό ήταν ό,τι πρέπει!!! 
                                                    

                                                     Σας χαιρετώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου