Γεια σας και πάλι! Σήμερα σας έχω ένα απλο φαγητάκι
το οποίο γίνεται γρήγορα και όταν δεν έχουμε και πολύ όρεξη
να κάτσουμε με τις ώρες στην κουζίνα.
Όπως σας έχω πεί σε άλλη ανάρτηση, οι κατσαρόλες μου
μαγειρεύουν υγιεινά - χωρίς λάδι ή λίπη, καθώς και χωρίς νερό-
Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε φαγητά πιο ελαφριά , με λιγό-
τερες θερμίδες , με όλες τις βιταμίνες και κυρίως πεντανόστημα!
Στην παρακάτω συνταγη έχω χρησιμοποιήσει νερό- καθώς
τα ζυμαρικά χρειάζονται κάποια ποσότητα υγρου-
και 2 κ.σ λάδι.
Σε μια ρηχή κατσαρόλα έχω βάλει στήθος κοτό-
πουλο, της προηγούμενης, πιπεριές ,καρότα
κρεμμύδι , ανάβω το μάτι στο μεγαλύτερο
(εμένα είναι στο 9), κλείνω το καπάκι και μόλις
η θερμοκρασία φτάσει εκεί που πρέπει- μου το
δείχνει το καπάκι- χαμηλώνω το μάτι στη μικρότερη
κλίμακα ( στο 1).
Τα άφησα εκεί περίπου 15 λεπτά και όταν άνοιξα το καπάκι
πρόσθεσα την φρέσκια ντοματούλα- βλέπετε ζουμί
που έβγαλε??χωρίς νερό!
Μετά, πήρα την ποσότητα που βλέπετε απο τα ζυμαρικά
μου - επέλεξα ολικής .
..... προσθέτω τις 2 κ.σ λάδι και το νερό ίσα να καλύψει
τα μακαρόνια, έβαλα αλατι.....
και έκλεισα ξανα το καπάκι. Αφού ανάβηκε η θερμο-
κρασία, χαμήλωσα και πάλι στο 1 και το άφησα
γύρω στα 15 -20 λεπτά , να μαλακώσει το ζυμαρικό.
Το αποτέλεσμα είναι αυτό. Ένα πιάτο χρωματιστό
και ελαφρύ οσο δεν παίρνει, ιδανικό για τις καλο-
καιρινές μέρες που θέλουμε κάτι εύκολο και γρή-
γορο
Προκειμένου να είναι πιο όμορφο στην παρουσίαση,
το στόλισα με καρεδάκια ανθότυρου , τα οποία έπαιξαν
το ρόλο της αντικατάστασης του τριμμένου τυριού (σαν
κλασσικό σκέπασμα των μακαρονιών ).
Η γεύση του ήταν ανάλαφρη και δροσερή και φυσικά
τελείως διαφορετική απο το τριμμένο τυρί.
Βεβαίως η συνταγη γίνεται σε κλασσικές κατσαρόλες
με τη διαφορά οτι θα χρησιμοποιήσετε 2 σκεύη,
ένα για τα μακαρόνια και ένα για τη σάλτσα .
Η σάλτσα μπορεί να περιέχει ό,τι έσεις αγαπάτε
ή ότι διαθετει το ψυγείο σας.
Επίσης να προσθέσω οτι δεν έμεινε νερό στο σκεύος ,
διότι το ρούφηξαν τα μακαρόνια, γι' αυτό το φαγητό δεν έχει
ζουμιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου