Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ελάτε να φάμε!!

                                      


                                         Θέλω να μάθω όπως και εσείς -ίσως - πότε θα 
                                          γίνω συνεπής και θα βρίσκομαι κοντά σας 
                                         συχνότερα! 
                                         Σήμερα λέω να σας προσκαλέσω στην κουζίνα μου 
                                        και να σας προσφέρω ..... γίγαντες!! 
                                        Λατρεύω τα όσπρια , όμως οι γίγαντες είναι οι 
                                        αγαπημένοι μου! 


                                     
                                         Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη συνταγή να σας δώσω, 
                                          λόγω του ότι δεν είμαι food blogger ( το λέει το όνομα 
                                          του blog μου , ασχολούμαι με το κόσμημα) αλλά 
                                          αυτό δεν με εμποδίζει να ασχοληθώ καλλιτεχνικά 
                                          με τη διακόσμηση του πιάτου μου!!
                                          .......... και συνεχίζω... οι φώτο , το ξέρω , δεν είναι ό,τι 
                                          καλύτερο αλλά προσπάθησα τουλάχιστον!

                                          Το ντεκόρ απο ωμές ντοματούλες μου άρεσε πολύ 
                                          όπως επίσης και το καρπουζοτραπεζομάντηλο όπου 
                                          έστησα το πιάτο μου! Ελπίζω να σας αρέσουν ........




                                        ..........και μή φανταστήτε οτι θα σας πέσει βαρύ ένα 
                                       τέτοιο φαγητό,   όοοοοοοοοχι βέβαια! Σήμερα το φαγάκι
                                       όπως και κάθε μάρα άλλωστε- στο καθημερινό μας 
                                      τραπέζι-  είναι ελαφρύ χωρίς τσιγαρίσματα και πολλά λάδια. 
                                      Έχει ντοματούλα φρέσκια και σέληνο , καθώς και μπαχάρι 
                                      λίγο σκορδάκι!
                                     Εεε καλά ντε μην κάνετε έτσι! το έβαλα γιατι κάνει καλό 
                                     στην καρδιά μας!!!!


                                      Και φυσικά δεν θα μπορούσα να σας καλέσω για γεύμα 
                                      χωρίς ένα γλυκάκι! Καλά για τι με περάσατε???

                                         σας έχω μια πανακότα μούρλια! Και όπως πάντα 
                                        είναι χωρίς ζάχαρη απλά με λίγα παραπάνω λιπαρά 
                                        διότι το 'κατάστημα' δεν διέθεται γάλα με 1,5 λιπαρα!!! 
                                        Όπως ίσως καταλάβατε ηα συνταγή είναι απο το sofeto 
                                        με τη διαφορά ,αντι της βανίλιας έβαλα λίγο ξύσμα λεμονιού .
                                        
                                        ........... εδώ βρίσκεται εν ώρα πήξης ....
 
                                          και φυσικά δεν θα μπορούσε να συνοδευτεί - για 
                                         μένα και τον άντρα μου - με τίποτα άλλο εκτός απο 
                                         σάλτσα σοκολάτας αλα σοφετο που θα βρείτε εδώ
                                         κάνοντας την μισή δόση. Επίσης την πανακότα της 
                                          θα την βρείτε και αυτή εδώ.
                                         * η μισή δόση ήταν υπεραρκετή για αυτό το γλυκό
                                      


                                            




                                          Λοιπόν ..... πως προτιμάτε την πανακότα σας??? 
                                         με ή χωρίς σοκολάτα??? 




                                     άντε και καλή μας όρεξη...............

                                     

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Τρουφάκια λαχταριστά με στέβια και καρύδα!!

                                         Γειά σας ! αυτές τις μέρες είχα αρκετά τρεξίματα 
                                         και δεν προλαβα να φτιάξω κάτι το ιδιαίτερο! 
                                         Δεν είχα αρκετο χρόνο να ασχοληθώ με την κουζίνα , αλλα 
                                         ήθελα ένα μικρό γλυκάκι για τις λυγούρες !! 
                                                Έτσι σας παρουσιάζω ένα αρκετά γευστικό 
                                         σοκολατογλυκό κλασσικό θα έλεγα αλλά με πειραγμένα 
                                         υλικά. 
                                        Είναι τα γνωστά μας τρουφάκια -χωρίς τρουφα , που να βρείς 
                                         χωρίς ζάχαρη!- με υλικά που σίγουρα υπάρχουν σε ένα σπίτι 
                                         που ασχολείται με την ζαχαροπλαστική!
  

                                                           Τρουφάκια με καρύδα

  • 1 κούπα τριμμένη καρύδα 
  • 4 κ.σ σκόνη κακάο άγλυκη 
  • 1 βανίλια
  • 80 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη σε κομματάκια 
  • 1 μπανάνα σχετικά ώριμη
  • 1 κ.γ υγρή στέβια ( δοκιμάζετε πόσο γλυκό το θέλετε)
  • 8 δαμάσκηνα κομμένα σε λεπτά φετάκια 
  • λίγα αμύγδαλα περασμένα απο το multi 
 
                                              
                                              Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη
ξεκινώντας με την μπανάνα , οπου την λιώνουμε στο multi και προσθέτουμε την καρύδα , το κακάο
 την βανίλια και τα αμύγδαλα. Αφού κάνουμε μια ομοιόμορφη μάζα προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τη στέβια και χτυπάμε λίγο ακόμα. Βγάζουμε απο το multi  και προσθέτουμε την σοκολάτα να ενσω
 ματωθεί καλά . Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια   και τα τυλίγουμε σε τριμμένο αμύγδαλο ή σκόνη κακάο ή τριμμένη καρύδα. 

* Αν η μάζα δεν πλάθεται εύκολα, το βάζουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο ή λίγο στην κατάψυξη.





                                          Εύχομαι να τα απολαύσετε όπως εγώ. 
                                                        καληνύχτα

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Τάρτα λάχανου .... πιο υγιεινή δεν γίνεται!!!!

                                               Καλησπέρα σας! Σήμερα σας έχω μια τάρτα
                                              αλμυρή . 
                                            Ψάχνοτας λοιπόν το ψυγείο μου είδα το λαχανάκι 
                                             το άσπρο να με χαιρετάει! Να μου λέει , πάρε με
                                           και μαγείρεψέ με! Έτσι και εγώ για να μην του χαλάσω το χατίρι 
                                           το πήρα.
                                            Όμως βαριέμαι να φτιάχνω συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Συνηθως
                                             φτιάχνω λαχανόρυζο ή λαχανοντολμάδες, σήμερα όμως ήθελα 
                                             κάτι διαφορετικό. Άνοιξα λοιπόν τα τεφτέρια μου και βρήκα 
                                             τη συνταγή που σας παρουσιάζω - πειραγμένη βέβαια ,όπως κάνω συ-
                                            νήθως. 
                                            * Η συνταγή είναι απο τον γαστρονόμο όπου χρησιμοποιεί το λάχανο σε 
                                               μία πολύ ωραία τάρτα. 
                                              Πάμε λοιπόν




                                           Υλικά για την τάρτα

             Υλικά για την γέμιση
  • λίγο ελαιόλαδο ανάλογα με το γούστο σας
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ λάχανο άσπρο
  • 20 ml κόκκινο κρασι
  • 200 ml νερό ή σπιτικό ζωμό κοτόπουλου ( σύντομα συνταγή)
  • ελάχιστο γαρύφαλο σε σκόνη
               Υλικά για την επικάλυψη
  • 100 γρ γιαούρτι ( ό,τι έχετε- χωρίς γεύση)
  • 50 ml γάλα εβάπορέ
  • 1 αυγό
  • αλατοπίπερο
  • 1 κ γ θυμάρι 
  • 2 κ.σ ηλιόσποροι
  • 100 γρ ανθότυρο ή φέτα μαλακιά
    
                          Εκτέλεση
            
                       Αφού φτιάξουμε την τάρτα μας , σύμφωνα με τις οδηγίες τησ Σοφίας,
                       την ανοίγουμε σε φύλλο και την απλώνουμε στην ταρτιέρα μας. 
                       Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το λάδι , το κρεμμύδι 
                      το λάχανο, το γαρύφαλο και  το νερό και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε 
                  να  μαραθούν καλά και αφού ανοίξουμε το καπάκι σβήνουμε με το κρασί. Δυναμώνουμε                       την θερμοκρασία να εξατμιστεί το αλκοόλ και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας
                  Αφήνουμε ανοιχτό το καπάκι να εξατμιστούν τα υγρά και ετοιμάζουμε 
                  την επικάλυψη
                   Στο multi  βάλτε το γιαούρτι, το γάλα, το αυγό και το ανθότυρο , αλατοπιπερωστε
                  και χτυπήστςε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα- είναι λίγο ρευστό. 
 
                                    Τώρα έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 πανω -κάτω 
                     και πέρνουμε την ταρτιέρα και βάζουμε το μείγμα με το λάχανο - που είναι 
                    χλιαρό προς κρυο- πάνω στην ζύμη. Απο πάνω αδειάζουμε το μείγμα γιαουρτιού
                      και πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τον ηλιόσπορο. Την ψήνουμε για περίπου μισή ώρα 
                     μέχρι να ροδίσει. 
 
 
                                  Εύχομαι να την απολαύσετε
 



 
                                      Η τάρτα αυτή είναι απο μόνη της κυρίως πιάτο. Ένα κομμάτι 
                                      μας χορταινει και μας δίνει ενέργεια. 
 
 
           * Θέλω να επισυμάνω κάποια πράματα σε σχέση με τον τρόπο μαγειρέματος .
              Όπως είδατε δεν τσιγάρισα καθόλου το κρεμμύδι στο λάδι- είναι μια διαδι-
             κασία την οποία αποφεύγω γενικώς . Ο λόγος είναι οτι οι κατσαρόλες μου 
            ψήνουν χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας ή νερού ( εξαρτάται το φαγητό),
             και στη χαμηλότερη θερμοκρασία - χωρίς να καίνε το φαγητό.Έτσι τα φαγητά                           γίνονται    πιο   ελαφριά  και γευστικά με όλες τους τις βιταμίνες.
            * Στη γέμιση έχω βάλει και λίγο τριμμένο καρότο για χρώμα
 
                                         Σας καληνυχτώ

               

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Μερέντα σπιτική με φυστίκια

                                           Γειά σας,  γειά σας, γειά σας !!! 
                            Το ξέρω χάθηκα αλλά οι υποχρεώσεις δεν με άφησαν να 
                                           είμαι εδω. Και θα μου πείτε, καλά ούτε μια ώρα , ουτε
                                          έστω μισή ή άντε 10 λεπτά να ανεβάσεις μια ανάρτηση 
                                     και να μας αφήσεις????
                       Κι όμως , όχι ....... ήμουν τόσο κουρασμένη που προτημούσα την αγκαλιά
                              του Μορφέα παρά το pc. 
                                  Τέλος πάντων , για σήμερα σας έχω μια γλυκιά ανάρτηση 
                        που την έφτιαξα πριν καιρό και έχει φαγωθεί κιολας!!!




                           ................είναι η γλυκιά μας μερεντούλα με στέβια φυσικά 
                       αλλά όχι με φουντουκια- λόγω έλλειψης- αλλά με φυστίκι 
                     ανάλατο. Μιά τελείως διαφορετική  γεύση και όσο γίνεται υγεινή.
                                      Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο υγεινό ή light
                   και  είναι ένα σπιτικό γλυκό, δεν χειάζεται να κάνουμε κατάχρηση!
               Έτσι , αν αλλείψετε 1-2 κ.γ απο τη μερέντα στο ψωμάκι σας και το κάνετε σαν τοστ, 
                       συνοδεύοντάς το παράλληλα με φρεσκοστημένο χυμό ,έχουμε ένα τέλειο πρωινό 
                      για ξεκινήσει η ημέρα μας .... γλυκά. 



                             Τα υλικά για την παραπάνω μερέντα είναι: 
  •          80 γρ φυστίκια αράπικα 
  •          45 γρ κακάο σκόνη
  •         120 γρ γάλα εβαπορέ
  •         1/2 -1 κ.γ στέβια σκόνη* 
  •         1 βανίλια 
 
                 
                      Η εκτελεση είναι απλή και πολύ γρήγορη . Δεν έχετε παρά να βάλετε 
                 όλα τα υλικά στο μπλέντερ και να τα χτυπήσετε μέχρι να πετύχετε 
                 μια κρεμώδη υφή . Είναι προτιμότερο να έχετε αλέσει τα φυστίκια 
               προηγουμένως  μέχρι να λιώσουν όσο πιο πολύ γίνεται- θα διευκολύνει 
                αρκετά την διαδικασία. 

*Η στέβια που χρησιμοποιώ είναι σκόνη σαν πούδρα και  η αναλογία της με τη ζάχαρη είναι 
   1-300. Δηλαδή 1 κ.γ στέβια αντιστοιχεί περίπου με 1 φλιτζάνι ζάχαρη. 

Μην περιμένετε η μερέντα μας  να έχει την υφή και τη γεύση της έτοιμης . Λόγω απουσίας 
   των φουντουκιών  και προσθήκη μόνο φυστικιών , η γεύση της είναι λίγο πιο πικρή 
      σαν το σκέτο ταχίνι , με έντονη την γεύση του φυστικιού.

  Η συνταγή μου είναι παραλλαγή της μερέντας του SOFETO χωρίς το μέλι. Και πάλι την ευχαριστώ πολύ για τις υπέροχες συνταγές της
 
              

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

το τσουγκρισμα των αυγών

                                                     Καλησπέρα, λίγες ώρες μένουν μέχρι την Ανάσταση .
                                                              Σιγά-σιγα  αρχίζουμε να ετοιμαζόμαστε 
                                                              για το Πάσχα- εγώ έχω αρχίσει κάποιες απο 
                                                     τις ετοιμασίες απο εχθές.
                                                    Φέτος θα γιορτάσουμε το Πάσχα στο σπίτι μου 
                                                    οπότε πρέπει να προλάβω!!!! 




                                                   Μέχρι την επόμενη ανάρτησή μου , σας εύχομαι 
                                                   να περάσετε καλά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα 
                                                 τις άγιες αυτές μέρες , και να φάτε λίγο χι χι χι !
                 
                                            .......και κλείνω με μια ζωγραφιά του μεγάλου μου γιου
                                               9 χρονών οπου η μεγάλη του αγάπη είναι η ζωγραφική! 
                                              Την έφτιαξε χωρίς ξεπατηκοτούρα με απλό μολυβάκι και ξυλομπογιες ...

                            
                                                                    καληνύχτα

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Κριτσίνια για όλες τις ώρες

                                       Καλησπέρα . Σήμερα σας έχω κριτσινάκια 
                                       νόστιμα , νηστίσιμα και τραγανά για τα μικρά 
                                      και τα μεγάλα παιδιά . 
                                      Δεν είναι κάτι το δύσκολο να φτιάξει κανείς 
                                      κριτσίνια , αλλά είναι δύσκολο να πετύχεις 
                                     τη γεύση των ετοιματζίδικων!
                                     Και επειδή ,ήθελα τα παιδιά μου να "μασουλάνε" 
                                     κάτι μαμαδίστικο, πειραματίστηκα και τα σχόλια ήταν 
                                     κάτι παραπάνω απο ενθουσιώδη.Είναι όλοι τους πολύ 
                                     αυστηροί κριτές!!!





                                    Ξεκινάμε λοιπόν 
                                                           
                                                              Κριτσίνια με σπόρους
                                             

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ baking powder
  • 1/2  κ.γ stevia *
  • 3/4 -1 φλιτζ. νερό (να το βάλετε λίγο-λίγο , μπορεί να μην το πάρει όλο)
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζ. κρασί*
       σπόροι
      
  • 2 κ.σ νιφάδες βρώμης
  • 2 κ.σ ηλιόσπορο
  • 1 κ.σ σουσάμι
  • 1 κ.γ γλυκάνισο *
                                    
                                                    εκτέλεση
                       Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα στερεά μας υλικά, εκτός 
                      απο τη  stevia .Αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε σε  άλλη λεκάνη 
                       όλα τα υγρά υλικά μας μαζί και τη στεβια και ανακατεύουμε με 
                       σύρμα καλά. Ρίχνουμε τότε τους σπόρους και ξανα ανακάτεμα 
                       και τέλος ρίχνουμε το μίγμα στα αλεύρια.Ζυμώνουμε καλά και
                       πλάθουμε σε μπαστουνάκια λεπτά. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα
                      και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά
                      Πριν τα κλείσουμε σε κουτί αφήνουμε να κρυώσουν καλά. 

         
*  Η ποσότητα στέβιας που θα βάλετε εξαρτάται  απο την αναλογία που έχει με τη ζάχαρη. 
    Κυκλοφορούν  διάφορες ποιότητες και μορφές( σκόνη, κρυσταλλική, άχνη) και οι αναλογίες
   μπορει να είναι 1:1, 1:2, 1: 4 κτλ, οπότε επιλέξτε.
   Όσον αφορά το κρασί έβαλα κόκκινο γιατι δεν είχα άσπρο- βγήκε πολύ καλό.
   Και τέλος η συνταγή χωράει κι άλλο γλυκάνισο αν σας αρέσει.
                                 
                                                 Κριτσίνια με καρότο
 
  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 200 γρ αλεύρι ολικής 
  • 1 κγ baking powder
  • 1/2 κγ στεβια 
  • 1/4 φλιτζ.ελαόλαδο
  • 1/4 φλιτζ. νερό
  • 1/4 φλιτζ. κρασί ( και πάλι έβαλα κόκκινο)
  • 1/2 φλιτζ. πολτό καρότου ( είναι περίπου 2 μέτρια καρότα βρασμένα στον ατμό)
  • σουσάμι για το τύλιγμα
 
                                              εκτέλεση
 
                                Έχουμε βάλει τα καρότα μας να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
                                Τα αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά και τα πολτοποιούμε Μπορούμε
                                να τα βράσουμε  απο την προηγούμενη, θα γλυτώσουμε χρόνο. 
                                Βάζουμε τα στερεά υλικά σε μια λεκάνη , ανακατεύουμε και 
                                αφήνουμε στην άκρη.Τώρα βάζουμε μέσα στο multi όλα τα υγρά 
                                μαζί και τη στεβια και τον πολτό. Χτυπάμε αλύπητα ( χα χα χα )
                                και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στα αλεύρια οπου ζυμώνουμε 
                                καλά να ενωθούν όλα. 
                                Αφού πλάσουμε και αυτή τη ζύμη μας σε μπαστουνάκια λεπτά,
                                την περνάμε - αν θέλουμε - απο σουσάμι.
                                Τα ψήνουμε και αυτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
                                για 25 λεπτά. 

*Οι συνταγές είναι απο ψάξιμο στο google , ανάμειξη αυτών και τροποποίηση ή 
 αλλαγή κάποιων απο τα  υλικά τους.

Α! ξέχασα αν φτιάξετε και τα δύο είδη ταυτόχρονα ,γεμίζετε ένα ταψί του φούρνου
 συν ένα μικρό στρογγυλό ακομα.Οπότε σε αυτή την περίπτωση , ψήνετε στον αέρα.
Είναι αρκετά εύκολα στην παρασκευή τους και θα ικανοποιήσουν όλους
              
                                          καλή σας νυχτα

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

σοκολατόπιτα .......διαφορετική

                                               Καλό μήνα να έχουμε! Σήμερα σας έχω πάλι ένα
                                               λαχταριστό γλυκάκι όλο σοκολάτα!!!
                                               Ήθελα να φτιάξω ένα κέικ, παρόλο που έχω
                                               αρκετές συνταγές , αλλά έψαχνα για κάτι διαφορετικό.
                                               Τη βάσική ιδέα για το κέικ την πήρα απο το sofeto και
                                               το υπέροχο κέικ πορτοκαλιού!

                                               Εγώ όμως ήθελα κέικ σοκολάτας ........  ε... είπα θα το
                                               δοκιμάσω και ό,τι βγεί. Και το αποτέλεσμα????  ένα
                                               κέικ αφράτο και μυρωδάτο και στη γεύση .... τέλειο.
                                

                                                για πάρτε μια .....μυρωδια 




                                          ...... εδώ ό,τι πρόλαβα να φωτογραφίσω απο το ταψί......


                                           άν το φτιάξετε  θα ήθελα τις εντυπώσεις σας. 

                                        α ναι θα το ξέχναγα! Όπως είπα το κέικ είναι 
                                        απο το κέικ πορτοκαλιού του sofeto και είναι πειραγμένο 
                                        ως εξής
                                     - δεν έβαλα ούζο
                                     - την βρώμη την έβαλα στο multi και την άλεσα
                                     - αντι 240 γρ. ολικής έβαλα 200 γρ. και τα 40γρ κακάο σκόνη
                                     τα υπόλοιπα , όπως αναφέρονται στη συνταγή, απλά το έβαλα 
                                     σε ορθογώνιο ταψί και βγήκε σαν σοκολατόπιτα.....


                                     και τέλος  η σάλτσα σοκολάτας δίνει οπτικό και γευστικό 
                                     αποτέλεσμα!!! 

                                                                      καλό βράδυ


Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Φραουλομούς λαχταριστό!!!!!

                                   Γειά σε όλους σας!Μύρισε άνοιξη και η λαχτάρα για κάτι 
                                   γλυκό και δροσερό, είναι αρκετά έντονη!!!!
                             Αρκετά χρόνια τώρα , απο 12-15 χρονών, ασχολούμαι με την 
                              ζαχαροπλαστική και λίγο αργότερα με την μαγειρική. Οι ώρες που τρώω στην  
                              κουζίνα είναι αρκετές, παρ' όλα αυτά δεν με κουράζει καθόλου!
                            Δεν μου φτάνει η μέρα , θα έλεγα.
                            Εδώ και 10 χρόνια που είμαι παντρεμένη, έφτιαχνα , εκτός απο τα γλυκά με κοινή 
                            ζάχαρη, και διάφορα άλλα γλυκα με υποκατάστα ζάχαρης. Άλλοτε με επιτυχία 
                            ή αποτυχία. 
                            Έτσι, ψάχνοντας βρήκα το Sofeto και τη στέβια και άρχισα να πειραματίζομαι. 
                            προκειμένου να προσφέρω στην οικογένειά μου υγιεινά γλυκά -κυρίως- και να μην  
                            φτιάχνω δύο ειδών γλυκα!!!



                     Για να μην σας κουράζω , το παρακάτω γλυκάκι το εμπνεύστηκα απο το γλυκάκι της 
                                          Σοφίας   υγιεινό γλυκο για παιδια   με κάποιες παραλλαγές.

                      


               ...... Έκανα τη μισή δόση μους φράουλας , με σκοπό να δοκιμάσουν  
                      τα παιδιά την καινούρια γεύση. Έφαγαν και οι δύο , το μισό όμως. 
                      Δέν πειράζει , για αρχή καλά είναι!! Ότι έμεινε το φάγαμε εμείς και 
                     έγινε φανταστικό!
         
                                               Αύριο μας ετοιμάζω κατι σε σοκολάτα
                                             που θα φαγωθεί  ευκολότερα!!!

                                             Καλό υπόλοιπο και καλό σαββατοκύριακο!!!

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Σούπερ δωράκι για ....χρυσοχέρες !!!!

                                  Καλησπέρα σας ! Πριν απο λίγο καιρό μια καλή μου 
                                  φίλη έφερε στον κόσμο μια νεα ζωούλα . Μετά την 
                                  καθιερωμένη επίσκεψη στο μαιευτήριο, ακολούθησαν
                                  αυτές στο σπίτι. Τα δώρα και οι ευχές έφταναν συνεχώς , 
                                  όπως είναι φυσικό!
                                     Εγώ ομως ήθελα να της κάνω κάτι διαφορετικό, πρωτότυπο 
                                  και κυρίως χρήσιμο- πόσα φορμάκια θα προλάβει να φορέσει
                                 απο αυτά που του έφεραν ???.
                                  Έτσι λοιπόν σε μια απο τις επισκέψεις αποφάσισα να της κάνω κάτι άλλο.
                                  Ψάχνοντας στο inernet για κάτι άσχετο έπεσα σε κάποια site ξένα όπου 
                                 συνηθίζουν για δώρα να πηγαίνουν τούρτες απο πανες!!!
                                 Δεν ξέρω για εσάς,  αλλά εγω πρώτη φορά το έβλεπα.
                                             Δεν τρώγονται, δεν πίνονται  μονο φοριούνται!!!
                                    Έβαλα λοιπόν την καλλιτεχνική φύση μου και έφτιαξα ενα 
                              μικρό πλην όμορφο δωράκι....






                              ......... αφού αγόρασα τα απαραίτητα υλικά , τα έπλυνα  με βρεφικό 
                                        σαπουνάκι και τα σιδέρωσα καλά. Μετά έπερνα μια μια πάνα 
                                        και την τύλιγα την μι αμέσα στην άλλη δημιουργώντας έναν 
                                       κύλινδρο , όπου με την βοήθεια τησ κάλτσας έγινε μπιμπερό!!
                                       Με τις υπόλοιπες πάνες έκανα μικρά κεκάκια (cup cakes)!
                                       Τα στόλισα με αξεσουάρ χρήσιμα  και το τύλιξα !!!!


                                          Εδώ είναι έτοιμο τυλιγμένο να δωθεί σε ένδειξη αγάπης !!
                                        Νομίζω οτι είναι ένα χρήσιμο και όμορφο δωράκι, μιας 
                                        που οι πάνες τον πρώτο καιρό φεύγουν τοοοοοοσο γρήγορα. 

                                               Ελπίζω να το χαρήκατε όσο και εγώ . Πόλλα φιλιά             
 

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Γεωμετρική φύση....

                                            Καλό μήνα σε όλους! Ξηλιάσαμε και πάλι σήμερα , αλλα
                                πού θα πάει θα έρθει η άνοιξη!! Γι'αυτό και εγώ έφερα την άνοιξη
                                λίγο νωρίτερα. 
                                           Έτσι και  σήμερα σας παρουσιάζω πάλι λουλούδια μυρωδάτα!!!!





                                   Όλα είναι χειροποίητα , χωρίς καλούπια και τα σχέδια βγαλμένα
                                    απο τη φαντασία μου και μόνο! Πολλά προκύπτουν τυχαία και ίσως 
                                    είναι και τα πιο πετυχυμένα της συλλογής μου! Τα περισσότερα  πάντως 
                                    φτιάχνονται ξαφνικά και κάτω απο άσχετες συνθήκες , πχ πλένω πιάτα  ή    
                                    χαζεύω στην τηλεόραση. 
                                       Θα ανεβάσω σιγά σιγα κι άλλα , πολλά φιλιά