Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 18 Μαΐου 2014

Τάρτα λάχανου .... πιο υγιεινή δεν γίνεται!!!!

                                               Καλησπέρα σας! Σήμερα σας έχω μια τάρτα
                                              αλμυρή . 
                                            Ψάχνοτας λοιπόν το ψυγείο μου είδα το λαχανάκι 
                                             το άσπρο να με χαιρετάει! Να μου λέει , πάρε με
                                           και μαγείρεψέ με! Έτσι και εγώ για να μην του χαλάσω το χατίρι 
                                           το πήρα.
                                            Όμως βαριέμαι να φτιάχνω συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Συνηθως
                                             φτιάχνω λαχανόρυζο ή λαχανοντολμάδες, σήμερα όμως ήθελα 
                                             κάτι διαφορετικό. Άνοιξα λοιπόν τα τεφτέρια μου και βρήκα 
                                             τη συνταγή που σας παρουσιάζω - πειραγμένη βέβαια ,όπως κάνω συ-
                                            νήθως. 
                                            * Η συνταγή είναι απο τον γαστρονόμο όπου χρησιμοποιεί το λάχανο σε 
                                               μία πολύ ωραία τάρτα. 
                                              Πάμε λοιπόν




                                           Υλικά για την τάρτα

             Υλικά για την γέμιση
  • λίγο ελαιόλαδο ανάλογα με το γούστο σας
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ λάχανο άσπρο
  • 20 ml κόκκινο κρασι
  • 200 ml νερό ή σπιτικό ζωμό κοτόπουλου ( σύντομα συνταγή)
  • ελάχιστο γαρύφαλο σε σκόνη
               Υλικά για την επικάλυψη
  • 100 γρ γιαούρτι ( ό,τι έχετε- χωρίς γεύση)
  • 50 ml γάλα εβάπορέ
  • 1 αυγό
  • αλατοπίπερο
  • 1 κ γ θυμάρι 
  • 2 κ.σ ηλιόσποροι
  • 100 γρ ανθότυρο ή φέτα μαλακιά
    
                          Εκτέλεση
            
                       Αφού φτιάξουμε την τάρτα μας , σύμφωνα με τις οδηγίες τησ Σοφίας,
                       την ανοίγουμε σε φύλλο και την απλώνουμε στην ταρτιέρα μας. 
                       Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το λάδι , το κρεμμύδι 
                      το λάχανο, το γαρύφαλο και  το νερό και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε 
                  να  μαραθούν καλά και αφού ανοίξουμε το καπάκι σβήνουμε με το κρασί. Δυναμώνουμε                       την θερμοκρασία να εξατμιστεί το αλκοόλ και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας
                  Αφήνουμε ανοιχτό το καπάκι να εξατμιστούν τα υγρά και ετοιμάζουμε 
                  την επικάλυψη
                   Στο multi  βάλτε το γιαούρτι, το γάλα, το αυγό και το ανθότυρο , αλατοπιπερωστε
                  και χτυπήστςε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα- είναι λίγο ρευστό. 
 
                                    Τώρα έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 πανω -κάτω 
                     και πέρνουμε την ταρτιέρα και βάζουμε το μείγμα με το λάχανο - που είναι 
                    χλιαρό προς κρυο- πάνω στην ζύμη. Απο πάνω αδειάζουμε το μείγμα γιαουρτιού
                      και πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τον ηλιόσπορο. Την ψήνουμε για περίπου μισή ώρα 
                     μέχρι να ροδίσει. 
 
 
                                  Εύχομαι να την απολαύσετε
 



 
                                      Η τάρτα αυτή είναι απο μόνη της κυρίως πιάτο. Ένα κομμάτι 
                                      μας χορταινει και μας δίνει ενέργεια. 
 
 
           * Θέλω να επισυμάνω κάποια πράματα σε σχέση με τον τρόπο μαγειρέματος .
              Όπως είδατε δεν τσιγάρισα καθόλου το κρεμμύδι στο λάδι- είναι μια διαδι-
             κασία την οποία αποφεύγω γενικώς . Ο λόγος είναι οτι οι κατσαρόλες μου 
            ψήνουν χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας ή νερού ( εξαρτάται το φαγητό),
             και στη χαμηλότερη θερμοκρασία - χωρίς να καίνε το φαγητό.Έτσι τα φαγητά                           γίνονται    πιο   ελαφριά  και γευστικά με όλες τους τις βιταμίνες.
            * Στη γέμιση έχω βάλει και λίγο τριμμένο καρότο για χρώμα
 
                                         Σας καληνυχτώ

               

1 σχόλιο: