Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Μερέντα σπιτική με φυστίκια

                                           Γειά σας,  γειά σας, γειά σας !!! 
                            Το ξέρω χάθηκα αλλά οι υποχρεώσεις δεν με άφησαν να 
                                           είμαι εδω. Και θα μου πείτε, καλά ούτε μια ώρα , ουτε
                                          έστω μισή ή άντε 10 λεπτά να ανεβάσεις μια ανάρτηση 
                                     και να μας αφήσεις????
                       Κι όμως , όχι ....... ήμουν τόσο κουρασμένη που προτημούσα την αγκαλιά
                              του Μορφέα παρά το pc. 
                                  Τέλος πάντων , για σήμερα σας έχω μια γλυκιά ανάρτηση 
                        που την έφτιαξα πριν καιρό και έχει φαγωθεί κιολας!!!




                           ................είναι η γλυκιά μας μερεντούλα με στέβια φυσικά 
                       αλλά όχι με φουντουκια- λόγω έλλειψης- αλλά με φυστίκι 
                     ανάλατο. Μιά τελείως διαφορετική  γεύση και όσο γίνεται υγεινή.
                                      Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο υγεινό ή light
                   και  είναι ένα σπιτικό γλυκό, δεν χειάζεται να κάνουμε κατάχρηση!
               Έτσι , αν αλλείψετε 1-2 κ.γ απο τη μερέντα στο ψωμάκι σας και το κάνετε σαν τοστ, 
                       συνοδεύοντάς το παράλληλα με φρεσκοστημένο χυμό ,έχουμε ένα τέλειο πρωινό 
                      για ξεκινήσει η ημέρα μας .... γλυκά. 



                             Τα υλικά για την παραπάνω μερέντα είναι: 
  •          80 γρ φυστίκια αράπικα 
  •          45 γρ κακάο σκόνη
  •         120 γρ γάλα εβαπορέ
  •         1/2 -1 κ.γ στέβια σκόνη* 
  •         1 βανίλια 
 
                 
                      Η εκτελεση είναι απλή και πολύ γρήγορη . Δεν έχετε παρά να βάλετε 
                 όλα τα υλικά στο μπλέντερ και να τα χτυπήσετε μέχρι να πετύχετε 
                 μια κρεμώδη υφή . Είναι προτιμότερο να έχετε αλέσει τα φυστίκια 
               προηγουμένως  μέχρι να λιώσουν όσο πιο πολύ γίνεται- θα διευκολύνει 
                αρκετά την διαδικασία. 

*Η στέβια που χρησιμοποιώ είναι σκόνη σαν πούδρα και  η αναλογία της με τη ζάχαρη είναι 
   1-300. Δηλαδή 1 κ.γ στέβια αντιστοιχεί περίπου με 1 φλιτζάνι ζάχαρη. 

Μην περιμένετε η μερέντα μας  να έχει την υφή και τη γεύση της έτοιμης . Λόγω απουσίας 
   των φουντουκιών  και προσθήκη μόνο φυστικιών , η γεύση της είναι λίγο πιο πικρή 
      σαν το σκέτο ταχίνι , με έντονη την γεύση του φυστικιού.

  Η συνταγή μου είναι παραλλαγή της μερέντας του SOFETO χωρίς το μέλι. Και πάλι την ευχαριστώ πολύ για τις υπέροχες συνταγές της
 
              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου