Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Κεκάκια σοκαλάτας με στέβια - παραλλαγή...

Τα κεκάκια αυτά τα έφτιαξα εχθές
κάνοντας μια παραλλαγή στο
κέικ μπανάνας με κακάο και πορτοκαλένια γεύση χωρίς ζάχαρη και αυγά
Για να γίνει πιο ελκυστικό έβαλα
απο πάνω κάτι σαν topping -λέμε τώρα - αλλά έγινε πολύ 
ωραίο!! 


Πάμε να σας τα δείξω........



Υλικά για 12 κεκάκια
  • 1/2 κούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπας χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1/2 κούπας γάλα ζεστό
  •  1/2 κούπας πουρέ μπανάνας + μήλου *
  • 1 1/2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 1 κ.γ. μεζούρα στέβια  σκόνη


Υλικά για το topping- κρέμα
  • 180 ml γάλα
  • 2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια ( οχι στιγμής)
  • 1/4 κ.γ -μεζούρα στέβια σκόνη




 * Είχα στο ψυγείο μισό μήλο και μισή μπανάνα περίπου.

 Πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 
170 βαθμούς. Βάζουμε στην ειδική φόρμα
χαρτάκια για cup cakes και αφήνουμε στην άκρη. 
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά 
-εκτός της στέβιας- και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το λάδι  με το χυμό και ενσωματώνουμε. 
Διαλύουμε στο ζεστό γάλα τη στέβια και το ρίχνουμε στο μίγμα με 
το λάδι. Ρίχνουμε και τον πουρέ φρούτων . Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι 
και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
Παίρνουμε με ενα κουτάλι τη ζύμη και τη ρίχνουμε στα θηκάκια.
Ψήνουμε για 20 λεπτά. 


 Αφού βγούν απο τον φούρνο και κρυώσουν λίγο, ετοιμάζουμε την κρέμα. 
Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζουμε το μισό γάλα να ζεσταθεί. 
Στο υπόλοιπο ρίχνουμε και ανακατεύουμε ,
να διαλυθεί το άνθος και τη στέβια.
Μόλις το γάλα φτάσει στο σημείο βρασμού 
κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 
το διαλυμένο άνθος. Ανακατεύουμε πάνω στο 
ζεστό μάτι μέχρι να αρχίζει να πήζει, οπότε κατεβάζουμε απο τη φωτιά.
Του βάζουμε μια πλαστική μεμβράνη -για να 
μην πιάσει κρούστα- και αφήνουμε να κρυώσει.
Εγώ το έβαλα και στο ψυγείο και στερεοποιήθηκε 
καλύτερα. 

  Τώρα , αφού έχουν κρυώσει και η κρέμα και τα κέικ, 
μπορόυμε να τα διακοσμήσουμε. 
Μπορείτε να βάλετε την κρέμα σε κορνέ ή να την ρίξετε 
προσεκτικά με κουτάλι! 

Καλή επτιτυχία όσοι το φτιάξετε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου