Καλησπέρα!!! Σήμερα άλλαξε η ώρα
και νομίζω οτι είναι πιο ωραία. Μια
ώρα μπροστά και όλα αλλάζουν!
Κι όμως ενω δεν είναι κάτι το
ιδιαίτερο, νιώθω διαφορετικά,
σαν να πήρα ανάσα!
Η αλήθεια είναι οτι κράτησε
πολύ ο χειμώνας - ας ελπίσουμε
να έρθουν γρήγορα οι ανοιξιάτικες
μέρες.
Θέλοντας λοιπόν Κυριακάτικα να
κάνω έναδιαφορετικό πρωινό για τα
παιδιά μου σκεύτηκα τις τηγανίτες . Ήθελα
όμως μια διαφορετκή γεύση και υφή ,έτσι κατέληξα
εδώ με τις απαραίτητες παρεμβάσεις!!
Πάμε να τις δούμε!
Υλικά
- 250 ml ξινόγαλο *
- 1 αυγό
- 7 κ.σ στεβια ( σε αναλογία 1: 2 με τη ζάχαρη )
- 80 γρ. αλεύρι ολικής 'αλεσης
- 45 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ σόδα σκόνη
- 1/2 κ.γ baking powder
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
Σε ένα μικρό λεκανάκι βάζουμε τα αλεύρια,
τη στέβια ,σόδα και baking και ανακατεύουμε .
Σε άλλο μπόλ , χτυπάμε το αυγό , ρίχνουμε
το ξινόγαλο και το λάδι.Ανακατεύουμε
με τα στερεά με αυγοδάρτη.
Πέρνουμε ενα αντικολλητικό τηγανάκι ή
τηγάνι με βαρύ πάτο και βάζουμε 1κ.γ
ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Πέρνουμε κουταλιές απο το μίγμα
και ρίχνουμε σε απόσταση 5- 6 τηγανίτες. **
Προσεκτικά μετά πο 1 λεπτό τις γυρίζουμε
και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
Τώρα είμαστε έτοιμοι να τις απολαύσουμε
σκέτες ή με μέλι και κανέλα!!
Καλή σας όρεξη!!!
*Μπορούμε να βάλουμε και απλό γάλα , εμένα όμως μου έληγε
και έψαχνα να βρώ πως θα το αξιοποιήσω!!!
** Οι τηγανίτες μου είναι μικρές - όση ζύμη
χωράει ενα κουτάλι της σούπας . Άν θέλετε όμως
τις κάνετε πιο μεγάλες, πέρνοντας μεγαλύτερη κουτάλα!